NAAM

VAJÈN VAN
DEN BOSCH

GEB DATUM

13 MAART 1998

GEB PLAATS

OIJEN

WERK

ACTRICE
ZANGERES
PRESENTATRICE


Ik ben geboren in het dorpje Oijen in Brabant op 13 maart 1998. Als heel klein meisje verloor ik mijn hart aan zingen, acteren en dansen. Ik kom uit een heel warm gezin, heb 1 zusje 'Venna', we delen deze liefde. Vanaf mijn 7e jaar zat ik bij de plaatselijke toneelclub en toen ik 8 was, kwam ik in de talentenklas van SOC. Ik speelde in de jaren die volgden mooie rollen in plaatselijke producties, zoals Rafaël de Engel in De engel van Amsterdam.

Op mijn 8e deed ik auditie voor The Sound of Music van Verlinde Entertainment, en dat was het begin van heel veel moois. Als kind speelde ik als Martha in The Sound of Music, als Esther in Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat, als Jane in Mary Poppins, als Lila in Droomvlucht, als Teenage Fiona in SHREK de Musical en als Prinses Anura in de musical Klaas Vaak.

Op mijn 16e speelde ik, naast het op school zitten in de eindexamenklas HAVO, mijn eerste fulltime rol in the Sound of Music, als Liesl. Het liedje dat ik in deze show zong “Nu nog 16, dadelijk 17...” was ook wat het echt was!! (En ik haalde mijn HAVO-diploma.) Daarna volgde mijn eerste hoofdrol als Sandy in de musical Grease, met een heerlijke club mensen. Ik speelde de rol van Prinses Tessa in de musical De Gelaarsde Kat. Daarna speelde ik de rol van Gloria Estefan in de musical On Your Feet.

Een groot avontuur volgde, verhuizen naar Hamburg om daar de rol te gaan spelen van Indigo.Een grote musical in samenwerking met Cirque Du soleil, PARAMOUR. Om daarna de rol van Lauren te mogen gaan spelen in Kinky Boots, was geweldig, zeker om zo ook een hele andere kant van mezelf te kunnen laten zien. Corona zorgde ervoor dat dit ineens stopte.

Maar het bracht Murder Ballad op mijn pad, waarin ik de rol van Sara spelen mocht. Weer totaal iets anders dan ik ooit had gedaan en met zo’n leuk groepje mensen had ik dit natuurlijk niet willen missen! Zelfs met de regel “30 mensen in de zaal” mocht ik iets moois mee maken , “De laatste doet het licht uit”, intiem en daardoor zo bijzonder. Vanaf April 2021 ben ik opnieuw terug in Hamburg in Theater Neue Flora, en sta ik met een fantastische groep in de musical WICKED, en speel de rol van Elphaba, iets waarvan ik nooit had durven dromen. Wat een show, en wat een emoties!

Helaas spelen we op 14 Augustus 2022 onze laatste voorstelling. hoe verdrietig dat afscheid ook altijd is, ik kom weer met plezier terug naar Nederland, en er staan al wat hele mooie dingen op me te wachten. En vanaf 2023 begint een mooi nieuw avontuur, En mag ik Éponine gaan spelen in Les Miserables.

LEES MEER